Menüü

Need imelised hilissuvised päikeseloojangud

Tänase vihmase päevaga on tore meenutada seda juulikuu lõpuaega, kui ilmad olid veel soojad ja päike küpsetas magusaid mustsõstraid põõsastel ja joonistas maasikatele punaseid põskesid 🙂 Just päevake enne seda, kui sinivetikad olid vallutanud ka viimsed Põhja-Eesti rannad ning lubati, et ilm pöördub jahedamaks, tegime Triinu ja Reino perega ühe ekspromt väljasõidu Vääna-Jõesuu randa, et nautida seda viimast juulikuist sooja päikeseloojangut.

Ütlen ausalt, et suvistest sessioonidest on mu lemmikuks ajaks pildistada just juulikuu viimasest nädalast kuni augusti lõpuni (tegelikult lisanduvad sinna ka septembrikuu esimesed nädalad, mil ilmad on veel võrdlemisi soojad ja meenutavad suve 🙂 ). Põhjuseks siis see, et ma väga armastan seda mahedat kuldset valgust, mis eelneb päikeseloojangule ning seda mõnusat sinakat maagilist valgust, mida saab püüda ainult 10 minuti jooksul pärast päikese kadumist silmapiiri taha. Ning erinevalt suve algusest, mil päike loojub kell 23 või näiteks jaanipäeval (mil ta eriti ei loojugi 😀 ) saab suve lõpus sellised toredad päikeseloojangud kätte palju varem. Näiteks augusti lõpuks hakkab päike loojuma juba kell 19.30, mis tähendab seda, et on võimalik tulla pildistama ka väiksemate lastega, kes kannatavad olla kella 20ni või 21ni üleval.:)

Muidugi ega kunagi ei tea ei päikeseloojangute ega -tõusudega, kui kuldsed või värvilised need just sel momendil on või milline on valguse intensiivsus. Aga samas see ongi tore – sest see variatiivsus ja väike üllatuslik element seal juures teebki just igast päikeseloojangu sessioonist erilise ja kordumatu 🙂

Igatahes. Selle sessiooni alguse ajaks siras päike kohe ootamatult eredalt ning need viimased pilved olid taevast vaikselt kadunud. Seega liikusime esimeste piltide tegemiseks männimetsa, kust leidsime nii mustikaid, sipelgaid kui ka veidi varju, et siis pildistada seal kuniks päike oli juba piisavalt madalal, et sai ka otse randa minna.

Galerii sai nendele saadetud täpselt nende pulma aastapäeval, mis oli hästi tore kokkusattumus, sest nagu nad ütlesid, siis viimati tegid nad perepilte siis, kui abiellusid 🙂 Nende lahkel loal jagan osasid pilte ka siin.

Loe lisaks:

Kuidas valida fotosessiooni jaoks riideid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

liitu uudiskirjaga