Menüü

Jana ja Virgo perepildid

Sel suvel sattus minu juurde päris mitmeid peresid, kelle jaoks õues pildistamine oli esmakordne kogemus ja, kes fotograafi juurde leiavad tee üldse väga harva. Selliste perede pildistamine on kohe eriline au, sest ma tean, et nende jaoks tähendab sess minuga (õuefotosessioonile tulemine) nende tavapärase rütmi ja harjumuste muutmist. Tihtipeale peljatakse seda ennustamatut Eesti ilma, muretsetakse riietuse pärast ja selle pärast, et nad peaksid oskama kaamera ees poseerida (ütlen kohe ära, et eelnev kogemus kaamera ees ega oskus poseerida ei ole fotosessioonile tulemisel absoluutselt vajalik – see on kõik minu töö, kuidas teid paika sättida ning, kuidas õigeid nurki valida). Ja see on kõik täiesti arusaadav mure.

Enamusjaolt tähendab see seda, et juba enne sessiooni toimumist olen ma nende peredega pikemalt vestelnud. Olen neid tundma õppinud, aidanud neil mõelda oma riietuste peale ja koos oleme pannud paika plaan B variandi juhuks, kui ilm tõesti peaks alt vedama. (Siinkohal tasub vast nentida, et mul on siiani ilmaga väga vedanud. Ühtegi sessiooni ei ole vihma tõttu veel pidanud edasi lükkama ja isegi kui sessiooni päeval on sadanud, siis pildistamise ajaks on vihm piisavalt järele andnud, et oleme saanud oma pildid ära teha. Erandiks oli vast üks vapper pere, kes minuga botaanikaaias vihma trotsimas käis, aga nendest kirjutan juba mõni teine kord 😀 )

Aga teemasse tagasi:D Jana ja Virgo peres kasvab kolm poissi, kellest pildistama tuli kaks. Jana kirjutas mulle juba augusti alguses ja soovis perepilte päikseseloojanguga ja tunnistas kohe ausalt ära, et ta veidi muretseb, kuidas see õues pildistamine välja näeb 😀 Seega enne sessiooni olime me juba pikalt vestelnud igasugustel fotosessiooni teemadel ning nendega kohtudes oli mul tunne nagu ma hästi natukene juba tunneksin neid 🙂

Sessioon möödus väga lõbusalt ja südamlikult ning mulle anti lisaülesandeks salamahti püüda kaadrisse ka laste vanaema, kes pisemaga vahepeal seal tegeles, et me saaksime emme-issiga pilte teha.

Pere lahkel loal jagan mõndasid pilte ka siin:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

liitu uudiskirjaga